De ce să te uiți la serialul The Expanse – 5 Motive

Secolul XXIII. Omenirea a colonizat deja Sistemul Solar. Trei fracții pentru războiul rece – Pământul, Marte și cei care locuiesc pe Centura asteroizilor. O femeie dispare, un complot interplanetar, poate o formă de viață extraterestră… saga poate să înceapă cu echipajul său la cârmă – format din trei bărbați și o femeie.

De la SF la fețele umane. Serialul este un SF extrem de realist. Serialul își asumă acest oximorom în ciuda călătoriilor în spațiu, a tehnologiilor futuriste și a unui imaginar mistico-poetic. Iată deci care este forța serialului The Expanse și lucrurile care îl fac să fie unic.

Omul nu se pierde aici în ciuda multiplelor lovituri sau a unor efecte speciale foarte bune și a delirulilor spațio-temporale. Aici nu avem vase spațiale care circulă cu viteza luminii, nu avem extratereștri, nu avem eroi mitologici. Ci doar o poveste umană într-un context futurist.

Dacă vorbim deci despre povestea oamenilor, a umanității, vorbim și despre perioade prin care trec aceștia. Sezoanele de la serial sunt deci un imens du-te-vino între pământeni, marțieni și cei care stau pe centura asteroizilor.

Și cea mai mare originalitate a serialului – nu avem două tabere, ci trei. Fiecare are propriul său interes, alianțe de circumstanță și nu avem răi sau buni. Toată această lume frumoasă se deșiră și intriga este mereu marcată de această trinitate foarte interesantă pentru spectatori.

Evident, serialul nu se limitează doar la o luptă între cele trei fracții. Ancheta unui detectiv improbabil cu privire la dispariția unei femei va duce umanitatea înspre lumi noi și mai ales înspre o revelație – da, există alte forme de viață în univers. Toate aceste intrigi se țes și de desțes și ne duc în cea mai pasionantă călătorie SF, dar cu oamenii în centrul preocupărilor sale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *